Open Deur Coaching
     Coaching voor kinderen en volwassenen

Welkom op mijn site!  

Wat leuk dat je nieuwsgierig bent en de moeite hebt genomen om mijn site te bezoeken. Er zijn verschillende pagina's die meer vertellen over wat ik doe en wie ik ben. 

Misschien ben je een ouder/verzorger en zoek je naar hulp voor een kind of jongere. Wellicht ben je op zoek voor jezelf. Voor alle leeftijden (vanaf 8 jaar) bied ik coaching en trainingen. Kortdurend en langlopend. De regie ligt bij jou. 

Heb je het antwoord op jouw vraag niet gevonden op mijn site, mail of bel dan gerust om jouw vraag te stellen. Wees gerust, je zit dan nog nergens aan vast. Tot en met de eerste kennismaking is alles kosteloos. Wat is het addertje onder het gras?? Die is er niet. Mijn levensdoel is niet om rijk te worden, maar om mensen te helpen. 

Naast de meer bekende coaching vormen heb je mogelijk gezien dat je hier ook terecht kunt voor Positief Bekrachtigende Breintraining. Wat dat is, lees je op de volgende pagina. Je vindt daar ook links naar sites met meer informatie hierover. 

Coaching voor kinderen, jongeren en volwassenen

In ons leven lopen we tegen allerlei uitdagingen aan. De afgelopen jaren zijn deze uitdagingen nog groter geweest. Het aantal mensen dat last heeft van angst en onzekerheid is in de afgelopen jaren verdubbeld! Vroegtijdige begeleiding hierbij voorkomt ernstigere problemen. 

Afhankelijk van jouw hulpvraag wordt een plan gemaakt. Hierbij kunnen elementen uit diverse trainingen gecombineerd kunnen worden. Waar nodig is verdieping mogelijk, waarbij gebruik kan worden gemaakt van cognitieve gedragstherapie, mindfulness, exposure of andere passende methodieken. Met ruim 20 jaar ervaring als psycholoog is mijn rugzak inmiddels ruim gevuld met kennis en vaardigheden om een zo passend mogelijke aanpak te kiezen. 

In de afgelopen jaren heb ik al menig kind en jongere en volwassene mogen helpen met diverse problematiek in meer en minder ernstige mate. Hierbij kun je denken aan (faal)angst, tics, selectief mutisme (angst om te praten in bepaalde situaties), sociaal onhandige kinderen, mensen met trauma en meer. Dit met vaak mooie resultaten en hartverwarmende reacties: 

 “Mijn zoon gaat weer met plezier naar school en is niet meer angstig”

 “Het voor jezelf opkomen is echt belangrijk. Jij hebt haar laten zien dat ze het kan.”

“Ze zat blij en zelfverzekerd te vertellen en sprak opeens heel duidelijk.” (over een meisje met selectief mutisme)

“Ik heb mijn tics eindelijk onder controle!”

 

 Zeg Ja tegen jezelf, zet jezelf open voor de wereld om je heen!  

Een gesloten deur kan een veilig gevoel geven, de wereld om je heen kan je niet raken als je jezelf opsluit. Maar dit is geen echte veiligheid. De onveiligheid ligt niet buiten de deur, maar zit in jou zelf verscholen. Door de deur dicht te houden, zeg je "Nee" tegen de wereld om je heen, tegen nieuwe ervaringen, tegen alle mogelijkheden en kansen die op je liggen te wachten. Hoe vaak heb jij je laten tegenhouden door de angst dat het niet zou gaan lukken? En wat als je het toch had geprobeerd, ook al had je het einddoel niet gehaald? Wat had dit je dan allemaal wel opgeleverd? 

Door "Ja" te zeggen, zet je jezelf open voor de wereld, voor anderen, voor groei en zelfvertrouwen. Wanneer je open staat, zie je meer kansen en komen deze automatisch naar je toe (wet van aantrekkingskracht). Dat klinkt soms makkelijker dan het in de praktijk voelt. Daar is PBB een uitkomst, omdat we onszelf vaak onbewust tegenhouden terwijl we zo ons best doen om dat ene doel te halen. 

 Wacht niet langer en zet de deur open naar

Meer zelfvertrouwen en veerkracht, je kwaliteiten kennen en inzetten, je valkuilen herkennen en omzeilen, makkelijker rust kunnen vinden en bewaren, minder (faal)angst en onzekerheid, beter voor jezelf op kunnen komen, denken in oplossingen en niet in problemen, nieuwe uitdagingen en mooie avonturen!


Open Deur KinderCoaching & Coaching voor volwassenen  

mail: opendeur.coaching@gmail.com

tel/app: 06-16177282